Odd Kristensen - Personal Trainer

Spesialist på sykling og vektreduksjon!

     
     

Litteratur

Her legger jeg ut Litteratur som jeg har lest og synes kan være av intresse for andre. Det vil være om trenings teori, metoder, konkrete styrkeøvelser, mental trening, kosthold og alt annet som måte påvirke trening eller som har noe med å utvikle seg fysisk, mentalt eller spirituelt. Jeg tenker at trening ikke skal være ensidig, men at man trener alle deler av det man har å trene.

I så måte er Martial Art en bra trenings måte, da det trener kroppen, det mentale og det spirituelle. Så vil min liste over literatur også være, det vil være alt mulig som jeg synes er OK og verdt å titte på.

Det som ligger her for øyeblikket er litt av det jeg har av litteratur, så det vil komme mer. Men ikke alt ligger enkelt tilgjengelig for å kunne raskt legge det ut her.

Men pr. dags dato er dette hva jeg har lagt inn nå. Men der er MYE mye er som ligger bak det jeg har lest.

Bare fra juni til september (2016) så har jeg lest masse forskjellige ting opp mot eksamen som Personlig Trener. Oppslagsverk, youtuber og en masse bøker fra biblioteket i Fredrikstad.

Min tanke er at man ALDRI er ferdig utlært og i det øyeblikket man tror at man vet alt så er man "gammeldags", så det er viktig å tilføre ny kunnskap for å utvikle sin forståelse av trening.

 

01.12.2016 Manstad

 

     
 
Bøker
 
Beskrivelse

Arnold Schwarzenegger

Encyclopedia of modern bodybuildning

Arnold Schwarzenegger, Bill Dobbins

 

Et enormt oppslagsverk på mange forskjellige øvelser og et innblikk i hva som må til for å trene bodybilding. Ganske komplett oppslagsverk fra A til Å. Kom ut i 1987, men fortsatt bra å bruke. Brukte den når jeg trente Judo for å finne forskjellige øvelser som ville styrke svake områder eller trene opp etter skader.

740 sider.

 

Earl Mindell's Vitamin bible

Earl Mindell

 

 

Dette er en standard bok alle trenger, ikke denne bok i seg selv, men en bok om vitaminer og mineraler for å forstå hva den enkelte vitamin og mineral gjør. Har flere foskjellige andre bøker om vitaminer og mieraler.

340 sider.

 

Styrketrening - i teori og praksis

Truls Raastad, Gøran Paulsen, Per Egil Refsnes, Bent R. Rønnestad, Alexander R. Wisnes

 

Oplympiatoppen har satt sitt stempel på denne bok. Ganske bra start på trenings teori og alle mulige ting som påvirker når man trener. Den forklarer små detaljer i kroppe, hvordan kroppen fungeer under trening. Til systemering av trening og andre ting som kan påvirke treningen. Et bra oppslagsverk å ha liggende for å gå videre med spesifikke ting.

562 sider.

 

The inner game of Golf

W. Timothy Gallwey

 

Hvem mental trening kan betyr for en idretsutøver og hvor viktig det er!

212 sider.

 

Trening Melkesyre Hjertefrekvens

Peter G.J.M. Janssen

 

Min "Go to" bok om puls og hvordan bruke pulsklokke til å få en optimal trening. Teori om hvordan påvirke utvikling med bruk av puls som metode. Hvordan de forskjellige pulsområdene påvirker trening.

Bra bok!

178 sider.

 

Treningslære

Halldor Skard, Asbjørn Gjerset

 

En komprimert og eldre utgave i forhold til Styrketrening - i teori og praksis. Kanskje en enklere bok for å få innblikk i elementer i forhold til trening.

170 sider.

 

Food science, nutrition & Health

Sixth edition

Brian A. Fox, Allan G. Cameron

 

Om mat og hva den inneholder. Ganske inngående informasjon og helt ned til molokyloppbyggningen. Et bra oppslagsver for å sette seg inn i enkelte knøtte små deler av maten vår.

390 sider.

 

Pilatestrening

Et effektivt treningssystem for kropp og sjel

Trevor Blount, Eleanor Mckenzie

 

Et system der man i hovedsak bruker kroppen som vekt. Masse forskjellige øvelser, men også hele historien og tanken bak Pilates.

132 sider.

 

 
 
 
Lydbøker
 
Beskrivelse

Brain Maker

The Power of Gut Microbes to Heal and Protect Your Brain - for Life

David Perlmutter , Kristin Loberg

 

En viktig bok om hvordan kosthold påvirker hjernen og hvorfor det er viktig å spise rett. Rett og slett så har man fått mer og mer bekreftelse på at kost påvirker alt. Og at mikrobene i magen påvirker hjernen. Så ekstremt at i enkelte tilfeller så har barn "mistet" sin ADHD diagnose ved å kun forandre kosten. Viktig bok!

Anbefaler alle å lese denne!!!

9t. min.

 

Salt Sugar Fat

How the Food Giants Hooked Us

Michael Moss

 

Bok om hvordan matvare industrien mainpulerer maten vi spiser for å tjene maksimalt. En viktig bok for å fortå hvor mye matvare industrien "bryr" seg om din helse. Hvordan man bruker salt, sukker og fett til å manipulere maten vi spiser. Totalt uten skruppler for hvordan det påvirker oss negativt, så lenge det er positivt for deres økonomi.

En viktig bok for å forstå ferdigmat.

14t.34min.

 

Faster, Higher, Stronger

How Sports Science Is Creating a New Generation of Superathletes - and What We Can Learn from Them

Mark McClusky

 

Forskning om trening og våre gener, forskjellige trenings teorier og forskjellige aspekter som påvirker trening. En bok som kan gi deg tanker og ideer om hva andre ting man kan gjøre for å utfordre kropp og sinn til å utvikle seg videre og nå toppen av sin valgte idrett.

8t.44min.

 

The Sports Gene

Inside the Science of Extraordinary Athletic Performance

David Epstein

 

Hvordan gener påvirker en idrettsutøver, her peker man på at selv geografisk opprinnelse har stor påvirkning på hva du kan bli god som idrettsutøver. En tankevekker i forhold til det å forstå om man kan nå toppen i sin valgte idrett. Eller hva som har stor påvirkning for å utvikle seg.

10t.22min.

 

Willpower

Rediscovering the Greatest Human Strength

Roy Baumeister , John Tierney

 

Hva er viljekraft? Er dette noe vi trenger å trene på? Her for man litt insikt om hvordan det mentale også må trenes på og faktisk ikke er en utømmelig kilde. Så denne delen må også trenes opp og brukes fornuftig for å oppnå optimalt resultat.

9t.10min.

 

Chronotherapy

Resetting Your Inner Clock to Boost Mood, Alertness, and Quality Sleep

Michael Terman Ph.D. , Ian McMahan Ph.D.

 

Søvn! En av de viktigste elementer for å få maks resultat av trening. Dette er ca. 1/3 av vårt liv og er derfor verdt å lese litt om. Men der er lite literatur om dette. En bra bok som tar for seg mange viktige ting med søvn og hvile.

9t.40min.

 

The Talent Code

Unlocking the Secret of Skill in Sports, Art, Music, Math, and Just About Anything

Daniel Coyle

 

Om hva MER som påvirker oss. Om det måte være idrettsutøver eller musiker. Dette tar for seg påvirking av den største muskelen - hjernen!

6t.6min.

 

The Big Fat Surprise

Why Butter, Meat, and Cheese Belong in a Healthy Diet

Nina Teicholz

 

Kort og godt om fett! En stor overraskelse? JA! Anbefaler alle å lese denne for å få et litt mer balansert syn på hvor farlig fett er!

13t.25min.

 

1:59

The Sub-Two-Hour Marathon Is Within Reach - Here’s How It Will Go Down, and What It Can Teach All Runners About Training and Racing

Philip Maffetone , Bill Katovsky

 

Er det mulig å løpe en mataton under 2 timer? Her tar man for seg forskjellige aspekter som påvirker muligheten til å bryte 2 timer. Man mener at det er bare et spørsmpål om HVEM det blir som bryter 2 timer. Ikke om der er mulig eller ikke.

7t.18min.

 

Total Recall

My Unbelievably True Life Story

Arnold Schwarzenegger

 

Biografi av og med Arnold Schwarzenegger. Om du er en toppidrettsutøver så er dette en bra biografi for å få et bilde av hva som må til for å jobbe mot toppen. Også en overraskende ærlig bok av og med Arnold Schwarzenegger.

Anbefaler!

23t.26min.

 

Eat and Run

My Unlikely Journey to Ultramarathon Greatness

Scott Jurek , Steve Friedman

 

Biografi. Ultramaraton og hva ligger det i å drive på med dette? Det får man et lite innblikk i av Scott Jurek. Tar for seg mange forskjellige aspekter som påvirker et optimalt resultat.

8t.24min.

 

My Time
Bradley Wiggins
 

Biografi om syklisten Bradley Wiggins og hans vei mot å vinne Tour the France.

6t.50min.

 

The Body Fat Solution

Five Principles for Burning Fat, Building Lean Muscle, Ending Emotional Eating, and Maintaining Your Perfect Weight

Tom Venuto

 

En personlig treners erfaringer! En personlig treners tanker om det å trene og hjelpe andre å oppnå sine ønsker.

10t.4min.

 

Born to Run

A Hidden Tribe, Superathletes, and the Greatest Race the World Has Never Seen

Christopher McDougall

 

Anbefalt bok!!! Denne tar for seg trening, filosofi, fysiologi, det åndelige og alt mulig engentlig som gjør at vi mennerser er det menneske vi er.

Tar for seg tanker om at joggesko i dag egentlig er veldig dårlig for oss og har en ganske overbevisende argumentasjon for nettopp dette.

Jeg hadde ikke regnert med at en bok om løping ville ta for seg tanker om det åndelige på den måten det gjør.

En bok som tar for seg ganske mye fra starten av menneskets start og fram til i dag og hvor essensielt løpging er for oss.

11t.9min.

 

Finding Ultra

Rejecting Middle Age, Becoming One of the World’s Fittest Men, and Discovering Myself

Rich Roll

 

Biografi om en manns snuoperasjon og reise mot et "bedre" liv. En bra motivasjon og oppskrift man kan emulere/kopiere. Spennende og motiverende!

9t.47min.

 

I'm Here to Win

A World Champion's Advice for Peak Performance

Chris McCormack , Tim Vandehey

 

En biografi om Chris McCormack og innsikt i hva som skal til for å nå toppen og så holde seg der. ANbefaler denne til de som tenker å sikte mot toppen.

8t.54min.

 

 
Filmer
 
Beskrivelse

Pumping Iron (1977)

 

 

Innblikk i bodybilder verden til Arnold Schwarzenegger.

85min.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 


Dine anbefalinger?

Har du anbefaling på bøker som er verdt å lese? Gi meg gjerne et hint, send meg en mail med ditt forslag slik at andre også kan få en anbefaling.

Navn:
Hvordan fant du siden?
Hva synes du om siden?

Dine anbefalinger:

Din e-post adresse blir mellom oss ;)

E-post:

 

     
     
www.oddkristensen.com